top of page

Fra Moldejazz-anmeldelse:

 

Karoline Krüger & fru Nitters Rytmeorkester gjestet Magic Mirror på Rabbajazz og ga både barn og voksne en forestilling av de sjeldne….

 

...Dersom du får mulighet på et senere tidspunkt til å gå og høre på Karoline Krüger og fru Ritters Rytmeorkester må du ikke nøle! (fireflate.no)

"LABYRINTER!" er et musikalsk fyrverkeri for unger i alle aldre basert på tekster av dikteren André Bjerke,
med musikk av Karoline Krüger 

 

Medvirkende er Karoline Krüger (vokal & trekkspill), Eline Sundal (cello), Sjur Hjeltnes (piano) og Snorre Bjerck (perkusjon). Varighet: ca 40 minutter. For hele familien, med unger (fra 5 år) som 

hedersgjester. 

Teaterkonserten "LABYRINTER!" gjorde furore under barnekunst-festivalen YAM-sessions i Larvik høsten 2016, og har siden turnert for DKS og på festivaler i store deler av landet. Bakgrunnen for forestillingen er Karolines arbeid med Bjerkes lyrikk; høsten 2004 skrev hun musikken til og satte opp forestillingen "De to stemmer" på Den Nationale Scene. Forestillingen turnerte på landets teatre, og det påfølgende albumet ble Spellemannsnominert.  Hun skriver: "Jeg har siden hatt lyst til å gjøre noe med barnediktene hans; viltre og ofte tungebrekkende, som det kjente "Farao på ferie" - men også skarpe og vakre tekster. Musikalsk er "fru Nitters..." et jazzskrangleorkester med inspirasjon fra balkan, tango & Mozart. Vårt rammeverk er et slags "musikantene kommer! og vårt mål er å utforske et scenisk uttrykk som treffer i skjæringspunktet mellom barn og voksne; i felles fryd over rytme som kan finnes i tekst - og fortelling og humor i musikk. Bjerkes tekster er jo et glimrende utgangspunkt her. Vi leker med rim & tekst, og spiller orkestermusikken slik vi helst vil høre den selv; bare presentert med vekt på elementer som barn forstår - og liker." 

Albumet fra forestillingen ble nominert til Spellemann 2019 i kategorien "Beste barnemusikk". 

bottom of page